Laurent Sergeant versterkt BCAT Heren A

Na de toptransfer van Brecht Van Driquelle naar LDP Donza ging de coach & sportieve cel op zoek naar een vervanger. Waar Brecht eerder een polyvalente en vooral scorende guard was verkoos coach Tom Vrijders echt een zuivere spelverdeler aan te trekken die snelheid, verdediging en organisatie brengt. Die zoektocht duurde niet zo gek lang en bracht ons bij Laurent Sergeant.

Laurent is evenals Brecht van 1999 en speelde van 2010 bij de Leuven Bears waar hij de jeugdreeksen doorliep. Momenteel speelt hij er in de B-Ploeg, eveneens in TDM2 maar in de andere reeks onder coach Jill Lorent (assistent coach Leuven Bears A en Belgian Cats).

Na enkele goeie gesprekken waren beide partijen er snel uit. Hij verhuist kortelings naar Londerzeel en wilde graag dicht in de buurt blijven spelen en zag ons team aan het werk in en tegen Royal 4 Brussel. Deze wedstrijd overtuigde hem om voor ons te kiezen, ondanks een meer lucratieve aanbieding van een andere club in de buurt.

“Ik zag Royal 4 een sterke 12-0 run maken in het nadeel van BCAT en zag dat de groepscohesie desondanks zeer sterk bleef. Niemand bekritiseerde elkaar en de coach zocht oplossingen om het tij te doen keren. Dat is wat me opviel en aantrok. Ik ken Bas Apers ook uit een gezamenlijk verleden bij Leuven en hoorde enkel goeie zaken over BCAT“, aldus de 24 jarige burgerlijk ingenieur.

Wat hij toevoegt aan het team? Coach Tom Vrijders:  “Ik zag Laurent aan het werk en zag een heuse pitbull in defense en een organisator die het spel zeer goed leest. Ik ben ervan overtuigd dat zowel op als naast het terrein hij ons een meerwaarde zal geven en samen met Kevin Anneessens de lijnen zal uitzetten op de 1-positie”.

Welkom Laurent !