Eerste BCAT Stage 2023 afgerond

De eerste BCAT stage van 2023 werd op 5 januari afgerond. Onze 3-daagse kampen organiseren we nu al jaren samen met Fundamental Basketball en verdienen wel eens een speciale vermelding. Door corona-omstandigheden lagen ook deze een hele tijd stil en dat was een gemis voor iedereen. Deze stage was met een capaciteit van 87 plaatsen ook weer in een mum volzet en dus kunnen we stellen dat iedereen deze terug graag beleven. Nieuw dit jaar waren de ‘mental’ talks die coach Eline introduceerden aangepast aan elke leeftijdsgroep. Dat het mentale belevingsaspect bij jeugd nog belangrijker is geworden hoeft geen betoog en dus was dit een zeer succesvolle innovatie die we zagen. Daarnaast waren de wedstrijden met verschillende leeftijdscategorieën opnieuw een succes om verbinding te maken over de verschillende jeugd-categorieën heen. Wat ook opnieuw kon en mocht waren de avond activiteiten voor de oudste groep (U14/U16/U18). Vroeger waren deze ook gepaard met 2 overnachtingen. Het startte ooit in de Parkvilla, weken daarna uit naar ‘t Jass en daarna naar de scoutslokalen. Maar dat lukte nu niet meer dus werden de overnachtingen nog even opgespaard, maar zorgden de avond activiteiten alleszins voor de nodige beleving met spaghetti, een kwis van de beruchte gebroeders Peeters en een filmavond in de UGC van Brussel.

Deze kampmomenten zorgen dus niet alleen voor een enorme sportieve vooruitgang (toch 21 uur training op 3 dagen of het equivalent van 7 weken in een gewoon wekelijks regime) maar ook voor sociale en mentale binding met de club en leden.

We bedanken dan ook graag alle leden, coaches en organisatie voor deze sessie en zullen snel de data kenbaar maken van de volgende stages.